bővebben a projektről

A Kisképző kórusa, a Hangképző először 2015-ben állított színre operát, és rögtön beleszeretett a műfajba: olyan összművészeti megnyilvánulása a diákoknak, mely hamisítatlanul megmutatja az iskolában folyó képzés erősségeit. Az előadások minden részletét maguk készítik, ők énekelnek, táncolnak és játszanak a hangszereken, és a darabok vizuális kivitelezése is az ő munkájuk. Maguk készítik a jelmezeket és a díszleteket, a plakátokat, az együttes logóját és honlapját is.

Az elkészült előadások kedveltek a középiskolák körében – számos alkalommal nyert bizonyosságot az alkotók azon elképzelése, hogy ebben a formában szívesen hallgatják az operákat a kamaszok is. Minden Mezítlábas Opera produkció osztályteremben, optimálisan 30-60 fős közönség előtt adható elő.

Dr. Tóth Árpád 2003 óta a Kisképző ének-zene tanára, emellett a Zeneakadémián és a Kecskeméti Kodály Intézetben is oktat. Nemzetközileg elismert szakemberként rendszeresen tart mesterkurzusokat karvezetőknek és zenetanároknak a világ minden táján Ausztráliától Mexikóig, Kínától Skóciáig, a Fülöp-szigetektől Hollandiáig. Művészeti vezetője az ország legnagyobb közösségi kórusának, a több mint 500 tagú Csíkszerdának, valamint a Kórusok Éjszakájának.

Pavelcze István az ELTE matematika-fizika szakán végzett 1993-ban, jelenleg a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium tanára. Pedagógiai pályája mellett 15 éven át dolgozott mozgásszínészként, többek között a Szárnyak Színházában Csetneki Gábor és Deák Varga Rita irányítása mellett, illetve részt vett Oleg Zsukovszkij (Derevo Színház) La Pushkin színházának munkájában is. Emellett számos színházi, illetve paraszínházi tréningen vett részt. 25 éve foglalkozik taicsival Havasi András csoportjában.